Com la il·luminació impacta en el color

13 febrer 2014 per la Societat Americana de Dissenyadors d'Interiors 

Els dies foscos d'hivern ofereixen un poderós recordatori de com d'important és la llum per a la nostra salut i benestar . Investigació publicada recentment a la llum i la il · luminació confirma que , potser més que qualsevol altre element en un espai , la llum té un efecte profund sobre com els impactes de disseny ocupants .Els esforços per conservar l'energia han donat lloc a la promoció de fonts alternatives de llum per substituir les bombetes incandescents ineficients . Els substituts més comuns són l'halogen i els llums fluorescents compactes ( LFC ) . No obstant això , els ocupants sovint no els agrada la qualitat de la llum produïda per aquestes bombetes .
Com es va informar al diari L'ergonomia , els investigadors de l'Institut de Psicologia Experimental a Düsseldorf , Alemanya , van decidir provar si els subjectes de fet experimentar la llum d'aquestes dues fonts de forma diferent . Se'ls va demanar de realitzar dues proves - examen de la discriminació de color i una prova de correcció de proves - sota CFL o làmpades halògenes de temperatura de color comparable a baixa ( 70 lx ) o alta ( 800 lux ) il · luminació .
Van trobar que la il · luminació afecta de manera positiva la correcció de proves , sinó que la il · luminació CFL va afectar negativament el desenvolupament discriminació dels colors . No hi va haver diferències entre les fonts de llum en termes d'incomoditat física i l'estat d'ànim estat d'auto - informe , però la majoria dels participants van considerar correcta il · luminació halògena que és més adequada per discriminar colors .
"Els resultats apunten a les deficiències de rendiment de color associats a les làmpades fluorescents compactes de baix consum" , van concloure els investigadors .
En un altre estudi relacionat amb el color, els investigadors de la Universitat Estatal d'Ohio van trobar que el color de la llum pot afectar significativament l'estat d'ànim . En exposar als hàmsters a diferents llums de la nit de colors , van descobrir que el vermell és el color menys perjudicial que s'utilitzarà per a una llum de nit .
La llum de la nit vermella va resultar en significativament menys evidència de símptomes similars a la depressió i els canvis en el cervell vinculats a la depressió , en comparació amb els que van experimentar la llum blava o blanc . La llum blava produït els pitjors efectes de les mesures relacionades amb l'estat d'ànim , seguit de prop per la llum blanca . Segons l'estudi, només els hàmsters que van tenir la foscor total de la nit va ser millor que als que estan exposats a la llum vermella .
Encara que els resultats no són concloents per als éssers humans , els investigadors creuen que les troballes podrien tenir implicacions importants per als éssers humans . Per exemple , les persones que treballen en torns de nit , com els treballadors sanitaris i els cuidadors , són particularment susceptibles als trastorns de l'estat d'ànim . D'altra banda , altres poden beneficiar-se de la limitació de la seva exposició a la llum de les computadores , televisors i altres dispositius electrònics en la nit .
"Si vostè necessita una llum de nit al bany o al dormitori , pot ser millor tenir un que emet llum vermella en lloc de la llum blanca ", els investigadors aconsellen .
Té sentit que la llum afecta aquells que poden veure, però què passa amb aquells que tenen problemes visuals ? Després de tot , la llum és un estímul visual , però també estimular altres àrees del cervell ?
Un recent estudi amb persones que són completament cecs confirma que els nostres sistemes sensorials són increïblement complexes . Investigadors de la Universitat de Mont-real i l'Hospital Brigham and Women de Boston va determinar que la llum augmenta l'activitat cerebral durant una tasca cognitiva , fins i tot en persones que són totalment cegues .
" La llum no només ens permet veure , que li diu al cervell si és de nit o de dia , que al seu torn assegura que la nostra fisiologia , el metabolisme i el comportament es sincronitzen amb el temps el medi ambient" , va explicar el coautor principal Julie Carrier . "Per a les espècies diürnes com el nostre , la llum estimula l'activitat cerebral - dia com , millorar l'estat d'alerta i l'estat d'ànim , i que millora el rendiment en moltes tasques cognitives . "
Els resultats indiquen que els cervells dels subjectes encara poden " veure" , per detectar, la llum a través d'un nou fotoreceptor a la capa de cèl · lules ganglionars de la retina , a diferència dels cons i bastons que fem servir per a la vista .
L'estudi també va confirmar investigacions anteriors que suggereixen que la llum blava podria augmentar l'alerta. Durant una prova cognitiva , menys d'un minut de regions activades de llum blava importants per dur a terme la tasca , aquestes regions estan involucrats en estat d'alerta .
" Aquestes troballes recolzen estudis previs realitzats amb persones vidents , que vinculaven en veure la llum lleugerament blavós a estar més alerta" , va dir la psicòloga ambiental de Sally Augustin .
Tots els dissenyadors treballen amb el color i la llum . Aquests estudis proporcionen una major comprensió de com aquests dos elements bàsics poden ser utilitzats per millorar la funció cerebral i l'estat d'ànim , el que millora la qualitat de vida dels ocupants , siguin pacients en un hospital o propietaris que només volen obtenir una bona nit de son .
Michael J. Berens és investigador independent i escriptor amb més de 30 anys d'experiència en comunicació i gestió de l'associació.